Arbeidsrecht en meer
Onze kennis en ervaring gaat verder dan alleen het ontslagrecht en reorganisaties. Wij adviseren ook over medezeggenschap, cao’s, wijziging van arbeidsvoorwaarden, flexibele arbeidsrelaties, overgang van onderneming, uitzendconstructies en detachering, concurrentiebedingen en de AVG (privacy).

Persoonlijk en informeel contact
Directe, korte lijnen en persoonlijk contact met de cliënt vinden wij belangrijk. Daardoor kunnen wij snel schakelen in een zaak en effectief adviseren. Wij communiceren discreet en diplomatiek en werken proactief.

Door onze brede ervaring en arbeidsrechtelijke kennis zijn wij een goede sparringpartner voor directies en HR-managers. Regelmatig worden wij ingeschakeld voor strategieconsulting. Wij adviseren dan vanuit arbeidsrechtelijk perspectief over het te voeren beleid in verander- of groeiprocessen.

Pragmatisch en doelgericht
In procedures streven wij naar het behalen van een optimaal resultaat; pragmatisch en doelgericht. Wij houden voortdurend een helikopterview en verliezen het belang van onze cliënt nooit uit het oog.

Voorafgaand aan iedere procedure krijgen onze cliënten een duidelijke risico-inventarisatie en een kosten-batenanalyse. We werken tegen redelijke tarieven.

Kennis delen met cliënten
Wij delen onze kennis met onze cliënten. We doen dat vanuit de overtuiging dat een HR-afdeling met de juiste tools veel arbeidsrechtelijke kwesties zelf af kan handelen en daarvoor geen advocaat hoeft in te schakelen. Daarom geven wij onze vaste cliënten toegang tot praktische stroomschema’s en checklists.

Ook geven we (in-house)workshops over disfunctioneren, arbeidsongeschiktheid of arbeidsconflicten. Vanuit onze ervaring weten wij dat wanneer deze processen van begin af aan vanuit HR goed worden opgezet en begeleid, geschillen en procedures voorkomen kunnen worden.

Complete service
De advocaten van Avocare zijn gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Wij bieden onze cliënten een complete service. Soms komen in een arbeidsrechtelijke zaak ook andere vragen naar boven. Dan schakelen we ons netwerk in van ervaren fiscalisten, financieel adviseurs, notarissen, mediators en (loopbaan)coaches. Zo is uw zaak van begin tot eind in vertrouwde handen.