Nanouk Cancian

advocaat

Nanouk Cancian

Nanouk is een veelzijdige advocaat, gespecialiseerd in het arbeidsrecht. In haar advies- en procespraktijk werkt ze voor het MKB en (inter)nationale ondernemingen. Haar cliënten komen uit uiteenlopende branches, waaronder de financiële dienstverlening, retail, horeca, ICT, bouw, wetenschap en de uitzend-/ detacheringsbranche. Zij treedt op voor medezeggenschapsorganen en staat werknemers op managementposities, statutair bestuurders en expats bij. Zelf woonde zij gedurende drie jaar als expat in Hong Kong.

Nanouk heeft ruim 18 jaar ervaring als advocaat. Sinds mei 2014 is ze advocaat-partner bij Avocare Arbeidsrecht.

Proactief meedenken

Nanouk kent het bedrijfsleven van binnenuit. Zij denkt proactief met haar cliënten mee door verder te kijken dan alleen de arbeidsrechtelijke of juridische vraag.

Cliënten waarderen haar persoonlijke, analytische en praktische aanpak. Zij combineert die met gedegen inhoudelijke en actuele juridische kennis.

Reorganisaties

Nanouk heeft diverse ondernemingen begeleid in hun reorganisatieproces, zowel  als advocaat, als in de rol van dilemma-counselor. Zij ondersteunt werkgevers in dat geval bij het adviseren en informeren van de betrokken werknemers over dilemma’s als vrijwillig vertrek, samenloop van cao’s en de uitleg van het sociaal plan. Nanouk heeft ook ervaring als voorzitter van commissies sociaal plan.

Intervisiebegeleider

Nanouk is geregistreerd intervisiebegeleider bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA) en bij de Vereniging van Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en begeleidt intervisiebijeenkomsten voor vakgenoten waar in groepsverband persoonlijke dillema’s van de deelnemers worden besproken, die zij -los van de inhoud – ondervinden in de dagelijkse werkzaamheden

Klachtencommissie

Nanouk treedt regelmatig op als voorzitter of lid van klachtencommissies.

Gedegen Juridische kennis

Nanouk studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Utrecht en voltooide de Postacademische Leergang Arbeidsrecht in 2003 (cum laude) en 2014 aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zij is in 1999 beëdigd tot advocaat en heeft onder meer gewerkt bij Boontje Advocaten te Amsterdam.

Ze is lid van de Vereniging van Arbeidsrechtadvocaten Amsterdam (VAAA) en de Vereniging van Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN).Naast haar advocatenwerkzaamheden is Nanouk kernredacteur voor het digitale product Sdu Opmaat Arbeidsrecht +.Nanouk is initiatiefnemer van een Arbeidsrechtdenktank met 16 deelnemende advocaten en bedrijfsjuristen. De deelnemers nodigen bij toerbeurt professionals uit om te spreken over uiteenlopende onderwerpen en houden elkaar op de hoogte van actualiteiten in het arbeidsrecht.

Nanouk Cancian heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:
Arbeidsrecht (Collectief ontslag, internationaal arbeidsrecht, medezeggenschapsrecht)Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.