Ireen Koevoets

Advocaat / Mediator

Ireen Koevoets

Ireen is advocaat en mediator. Inmiddels is zij 15 jaar werkzaam in de context van arbeid en samenwerking. Zij is opgeleid en heeft ruime ervaring opgedaan op het gebied van arbeidsrecht, conflicthantering, medezeggenschap, systemisch werk en HR. Mensen met wie zij werkt, omschrijven haar als energiek, betrouwbaar, ontwapenend, direct op een zachte manier en oplossingsgericht. De voormalig HR directeur bij Atos Nederland (in haar tijd als legal counsel aldaar) verwoordde het zo:

Your ability to force business leaders to think things through is impressive. You not only have eye for the law, but also the problems in the business. You have an eye for relationships. Everyone acknowledges you as THE key person to go to when in need of a (legal) advice.”

Ireen heeft een divers cliëntenbestand, variërend van multinationals tot non-profitorganisaties en werknemers, vaak in managementfuncties of gespecialiseerde rollen.

Per mei 2024 is Ireen verbonden aan Avocare Arbeidsrecht.

Veelzijdig & een ruime blik

Ireen heeft ervaring in diverse rollen: mediator, advocaat, legal counsel en HR professional. Ze heeft samengewerkt met alle lagen van organisaties, inclusief ondernemingsraad en management. Ze heeft daardoor een brede visie, scherpe voelsprieten en kan situaties vanuit verschillende perspectieven benaderen. Dit stelt haar in staat cliënten te helpen hun perspectief te verbreden en de kern van belangen, doelen en zorgen helder te krijgen. Conflicten en procedures – vaak langdurig en kostbaar – worden daarmee vermeden.

Ervaring

Vanzelfsprekend beschikt Ireen over een diepgaande kennis van het arbeids- en medezeggenschapsrecht en zij houdt dit up-to-date. In haar loopbaan was zij eerst advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek en erna bij Boontje Advocaten. Ireen heeft ook drie jaar als advocaat en mediator op Curaçao gewerkt.

Sinds 7 jaar is Ireen MfN registermediator. Daarbij werkt zij op projectbasis aan opdrachten op het snijvlak van HR en arbeidsrecht.

Ireen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd: Arbeidsrecht (Collectief ontslag, internationaal arbeidsrecht, medezeggenschapsrecht). Op ieder geregistreerd rechtsgebied moet zij jaarlijks 10 opleidingspunten halen. 

Als MfN registermediator is Ireen verplicht de nodige jaarlijkse vlieguren te maken en frequent intervisiegesprekken te voeren met collega mediators. Dat houdt haar kundig en scherp.