eva de jong

Eva de Jong is een ervaren advocaat en arbeidsrechtspecialist. Ze adviseert en procedeert op het brede terrein van het arbeidsrecht: flexibele arbeidsrelaties (detachering, uitzendovereenkomsten, platformarbeid, overeenkomsten van opdracht) en kwalificatievraagstukken, medezeggenschapstrajecten, collectieve en individuele ontslagzaken en conflictsituaties op de werkvloer.

De cliënten van Eva komen uit het bedrijfsleven; nationaal en internationaal. Met veel cliënten heeft ze een jarenlange relatie opgebouwd, daardoor weet ze wat er speelt en kan ze snel en accuraat adviseren.

Praktische oplossing
Eva zoekt naar praktische oplossingen. Waar nodig werkt ze daarvoor samen met mediators en coaches.

Voordat Eva zich specialiseerde in het arbeidsrecht, hield zij zich bezig met het ondernemingsrecht. Deze kennis komt goed van pas bij vragen op het grensvlak van het arbeidsrecht en het ondernemingsrecht. Dit speelt bijvoorbeeld bij het ontslag van een statutair bestuurder, maar ook bij medezeggenschapstrajecten.

Boardroomcounseling
Met haar kennis en ervaring is Eva een goede sparringpartner voor directie en managementteams. Zij wordt regelmatig uitgenodigd om als boardroomcounsel mee te denken en te adviseren over het te bepalen beleid en de uit te zetten strategie.

Eva heeft als advocaat veel verschillende ondernemingen van binnenuit gezien. Door haar jarenlange ervaring stelt zij de juiste vragen. Ze is doortastend en in staat om situaties met een helikopterview te bekijken. Aan de hand daarvan adviseert ze bedrijven en indien gewenst begeleidt ze de voorgestelde veranderingen.

Ervaren advocaat arbeidsrecht
Eva studeerde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en aan de Boalt Hall Law School in Berkeley, Californië, Verenigde Staten van Amerika. In 2006 heeft zij met goed gevolg de Postacademische leergang Arbeidsrecht (PALA) afgerond.

Eva is haar carrière in de advocatuur in 2000 begonnen bij DLA Piper N.V., een internationaal georiënteerd advocatenkantoor in Amsterdam. In 2006 maakte ze de overstap naar het in arbeidsrecht gespecialiseerde Boontje Advocaten in Amsterdam. Daar werd Eva in 2011 partner. In het voorjaar van 2014 richtte Eva een nieuw advocatenkantoor op: Avocare Arbeidsrecht.

Met regelmaat publiceert Eva in vooraanstaande vakbladen. Jaarlijks levert ze een bijdrage aan het naslagwerk Sdu Commentaar Arbeidsrecht Thematisch.

Eva is lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht (VVA), de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Amsterdam (VAAA) en de Vereniging Corporate Litigation.

Eva de Jong heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:
Arbeidsrecht (Collectief ontslag, internationaal arbeidsrecht, medezeggenschapsrecht)

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

T 023-2302166
M 06 13677465
dejong@avocare.nl